Ayurveda, det traditionelle naturhelbredelsessystem fra Indien, går mere end 5000 år tilbage og kan udover en årtusindgammel medicinsk tradition også byde på naturlige behandlingsmetoder, der spænder fra kost, urter, massage og meditation.

 

Ayurveda er et sanskrit udtryk og kan oversættes til livets videnskab - Ayu betyder Liv og Veda kyndig.

 

Indenfor Ayurveda er der forskellige grene og en af dem er oliemassage af kroppen, som løsner giftstoffer fra muskelvævet og driver det over i kredsløbet.

 

Sundhed er ifølge Ayurveda en tilstand af balance, hvor sindet, kroppen og omgivelserne er i harmoni.

 

Svækkes et af disse elementer er døren åben for sygdom.

Menneskekroppen er skabt af 5 elementer: Rum, Luft, Ild, Vand og Jord.

Ud af disse elementer er de 7 kropsvæv- og stoffer dannet:

 

  1. Plasma og lymfevæske (Rasa)
  2. Blod (Rakta)
  3. Muskler (Mamsa)
  4. Fedt (Meda) og bindevæv
  5. Knogler (Ashti)
  6. Nerver og marv (Majja)
  7. Reproduktionsstoffer (Shukra)

Hvert stof (dhatu) er udviklet eller omdannet af de forrige lag, begyndende med plasmaet. Er plasmaet ikke sundt vil alle de andre lag også være påvirkede.

 

Body-Mind er en organisk helhed og undersøgelser viser at op til 80 % af alle sygdomme er psykosomatiske af natur. Massage af kroppen er en måde at varetage et problem. I vores arbejde forsøger vi at finde årsagen til problemet og med flere massager søger vi at løse det.

 

Som følge af unaturlige madvaner og livsstil bukker kroppen under for stress. Dette fører til overfladisk vejrtrækning og blokeringer i kredsløbet, som så skaber giftstoffer – som er grunden til de fleste sygdomme.

 

I Ayurvedisk Massage koncentrerer vi os om:

  1. Blodcirkulationen
  2. Åndedrættet
  3. Vital energien / Livskraften (Prana)

Ayurveda behandler med naturlige produkter, som planter, blomster, blade, rødder, frø, kronblade, olier etc.

I denne specifikke Ayurveda Massage, som er en kombination af oliemassage og yogastræk bruges økologisk sesamolie, til tider blandet med kokosolie og pulveriseret Calmus-rod.

Huden er et udskillelsesorgan og mange giftstoffer forlader kroppen gennem huden. Regelmæssig massage støtter denne afgiftning og holder huden blød og levende.