Afspænding - også kaldet psykomotorisk behandling


Er en metode, som kan afhjælpe smerte- og træthedstilstande, som skyldes stress, dårlige arbejdsstillinger, uvaner og en belastet kropsholdning. 


Afspænding er en læreproces, der giver bevidsthed om kroppens og sindets reaktioner og muligheder, som aktiverer ressourcer og styrker evnen til personlige og følelsesmæssige relationer


Behandlingen giver velvære i krop og sind og sigter mod at øge bevidstheden om egne vaner og reaktioner.

På den måde åbnes op for nye handlemuligheder og mere hensigtsmæssige måder at bruge sig selv og sin krop på. Behandlingen tager udgangspunkt i en indledende samtale om henvendelsesårsag og forventninger.

I et behandlingsforløb indgår flere elementer:

  • manuel behandling, som påvirker muskulaturen og regulerer spændingsmønstret
  • vejledning i hensigtsmæssig brug af kroppen i bevægelse og hvile
  • instruktion i øvelser
  • samtale om oplevelser, reaktionsmønstre og handlemuligheder


Behandlingen foregår på madrasser på gulvet og man er påklædt, så kom gerne i tøj, der er behageligt at have på og som du kan bevæge dig i.

Efter den indledende samtale bliver du lagt godt tilrette. Din krop understøttes med puder, tæpper og blide stræk, så du hviler så godt som muligt under behandlingen.

Jeg vil som regel begynde med at behandle det område i din krop, som fylder mest i din bevidsthed og ofte er årsagen til din henvendelse.

Gennem dialog og fornemmelse vil jeg med forskellige greb og nærende berøring bearbejde kroppen og undersøge muskulaturens elasticitet og evne til at spænde af, leddenes bevægelighed. Undervejs observerer jeg åndedrættet og dine reaktioner - og spørger måske ind til din oplevelse.

En behandling varer en god times tid. Det giver mulighed for tid, rum og ro til fordybelse. 

Kontakt mig her

Se priser her